T. 93 488 27 45addvera@addvera.euAvisos Legals

Search
Close this search box.
Ramón Sastre Eraso

RAMÓN SASTRE ERASO

CÀRREC
Advocat Procesal
ESPECIALITATS

Advocat sènior especialitzat en la branca del dret dels negocis amb dilatada experiència a l’àmbit processal actuant en diferents àmbits jurisdiccionals: civil, mercantil, penal i contenciós administratiu.

Experiència en la negociació extrajudicial per assolir acords.

Especialitat en la branca del dret bancari tant a l’assessorament jurídic contractual com a la branca de litigis bancaris per a la defensa dels interessos de l’entitat bancària com per a la defensa dels interessos dels consumidors i usuaris.

Assessorament en la confecció de contractes de préstec, crèdit, línia d’avals o línies de crèdit i de descompte, així com la defensa lletrada en assumptes de morositat bancària (Llei de Crèdit al Consum, Llei Hipotecària, Reglament Hipotecari etc.).

Defensa tècnica en procediments hipotecaris, execució de títols no judicials i garantia jurídica en operacions de risc, així com litigació massa tant en assumptes de condicions generals de la contractació en préstecs hipotecaris, targetes revolving, préstecs multidivisa, pòlisses de crèdit etc.  (clàusules abusives), així com litigis en la contractació de productes complexos i no complexos a l’operativa bancària amb consumidors i usuaris com ara swaps, bons convertibles, obligacions, participacions preferents, accions, dipòsits etc. (MIFid, Llei de consumidors i Usuaris, Llei de Condicions Generals per a la Contractació i la Llei de Mercat de Valors).

EXPERIÈNCIA

Ramon té més de 15 anys d’experiència professional i ha realitzat la seva trajectòria en despatxos multidisciplinaris als departaments de litigació o processal entre altres Roca Junyent (junior-sènior), RCD (Gerent) o Andersen (Associat), i ha estat responsable del departament processal o litigació a despatxos d’estructura més petita a l’àrea processal civil i mercantil gestionant equips.

Ha col·laborat en assumptes recurrents i complexos estudiant l’estratègia processal per defensar els interessos del client davant dels tribunals ordinaris i les instàncies superiors (Audiència Provincial i Tribunal Suprem), en assumptes controvertits en matèria societària (impugnació d’acords socials i responsabilitat d’administradors) , en matèria contractual de naturalesa civil (compravendes, arrendaments d’habitatges, arrendaments de local de negoci, contractes d’obra) i de naturalesa mercantil (distribució, agència, franquícia, subministrament), processal-concursal (posició creditor), processal-bancari ( defensant l’entitat bancària com els interessos dels consumidors i usuaris), litigis en matèria d’ordenació a l’edificació (vicis constructius), assumptes de competència deslleial, infracció marcaria (propietat intel·lectual), en matèria de transport (acció directa mitjançant reclamació de ports), assumptes de responsabilitat civil contractual i extracontractual així com litigis en matèria de propietat i arrendaments (accions declaratives de domini, usucapió, desnonaments per impagament de rendes, per expiració del termini contractual, precaris i judicis d’efectivitat) i en matèria immobiliària (contractes de corretatge o intermediació immobiliària).

FORMACIÓ

Ramon és llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona (UB 2000-2005).

És membre de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona (ICAB) des de l’any 2010 com a col·legiat exercent núm. 34.876.

Ha realitzat diversos cursos de dret bancari a Assessoria Jurídica de Caixa d’Estalvis i Muntanya de Pietat de Navarra (CAN) entre 2007 i 2009.

Així mateix, té un màster d’especialització jurídica de Dret dels negocis a l’Il·lustre Col·legi d’Advocats (ICAB) (2015-2016), mitjançant l’estudi de la disciplina del dret mercantil “learning by doing” sobre dret de societats, dret concursal, dret contractual, dret de propietat industrial i intel·lectual i de les noves tecnologies. Aspectes generals fiscal, processal, laboral, penal econòmic i Compliance.

IDIOMES
Castellà, Català, Italià i Anglès.

Vols formar part del nostre equip?